Biodiversiteit en ecosystemen

20190930 115558
Boom CO2 compenseren aanplanten van bomen Bwoods VZW Planten compenseren aanleggen van bossen Doneer doneren

Biodiversiteit en ecosystemen

Biodiversiteit staat, zoals het woord zelf omschrijft, voor de variatie in het bos. Van de kleinste organismen tot de grootste bomen heeft ieder element zijn meerwaarde.

Een ecosysteem is de optelsom van alle planten en dieren in hun specifiek leefgebied. We bekijken hier vooral de wisselwerkingen tussen alle organismen en hun omgeving (denk hierbij aan bodem, watervoorziening, lucht en klimaat).

Diversiteit is belangrijk

Als we een gezond bos willen dan speelt biodiversiteit een belangrijke rol. Het is zo dat, hoe meer soorten er zich bevinden in een bos, hoe hoger de productiviteit ervan ligt. Een reden extra om het vergroten van biodiversiteit als speerpunt mee te nemen in onze missie.

Gericht te werk gaan

Door het afwisselen van open en dichtbegroeide zones onder, rond en tussen onze inheemse bomen ontstaat er een mooie variatie van planten, organismen en dieren in onze bossen. Zo streven we naar een mooi evenwicht in het nieuwe ecosysteem.

Bwoods gebruikt cookies om u een betere gebruikerservaring te bieden. Door deze website te gebruiken, accepteert u ons gebruik van cookies.